Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΗΓΑΝΙΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
-3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε κομμάτια
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-λάδι
-φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-ρίγανη
-3/4 του φλιτζανιού κρασί (σε περίπτωση που δεν υπάρχει κρασί τότε μπορούμε να βάλουμε αραιωμένο ξύδι)
-1/2 φλιτζάνι νερό
-πιπέρι
-μουστάρδα σε κόκκους
-ξύσμα λεμονιού
-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος η γάλα εβαπορέ.

Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα λουκάνικα να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι κι τις πιπεριές.


Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το πιπέρι και την ρίγανη.
Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε το νερό όπου έχουμε βάλει την μουστάρδα και το ξύσμα.
Όταν αρχίζει να δένει η σάλτσα τότε ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να πήξει η σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου