Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΔΙΑΤΗΤΙΚΗ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-5 μήλα
-500 γρ σιμιγδάλι
-1 φλιτζάνι λάδι
-1/5 του φλιτζανιού φρουκτόζη
-μισό κουταλάκι σόδα
-μπέκιν πάουντερ
-κανέλα
-φρουκτόζη για πασπάλισμα των μήλων


Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τα δύο μήλα και με λίγο νερό τα πολτοποιούμε.
Ανακατεύουμε τον πολτό του μήλου με το σιμιγδάλι.



Χτυπάμε το λάδι με την φρουκτόζη και προσθέτουμε τις βανίλιες και την σόδα και το μπέκιν πάουντερ.
Τα αδειάζουμε όλα σε ένα μπόλ και ενώνουμε όλα τα υλικά χτυπόντας τα με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά.
Σε ένα ταψί απλώνω λαδόκολλα και αδειάζω το μείγμα απλώνοντας το με μια σπάτουλα που την βουτώ σε νερό γα να μην κολλάει


.
Απλώνω τα υπόλοιπα μήλα κομμένα σε φέτες και τα πασπαλίζω με φρουκτόζη και κανέλα.





Την ψήνω στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά

Μοναδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου