Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

από την  Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου
 
Υλικά

-  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  250 γρ μαργαρίνη ( ένα πακέτο)
-  1 αυγό και έναν κρόκο
-  1 κουταλάκι του τσαγιού baking powder
-  180 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Αφήνουμε τη μαργαρίνη να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ.
Τα αφήνουμε να ζυμωθούν για δέκα λεπτά και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου μισή ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου