Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

από την Δόμνα Ντόνη Κοκκώση Ρουτζούνη
 
 Υλικά
-  1 κολοκύθα
-  άνηθο
-  μαϊντανό
-  φινόκιο
-  σπανάκι
-  πράσα
-  κρεμμύδι ξερό
-  σκόρδο
-  ελαιόλαδο
-  κόκκινο κρασί
-  ρύζι
-  κανέλα
-  μοσχοκάρυδο
-  πιπέρι
-  κουκουνάρι
-  μαύρες σταφίδες
-  φέτα
-  κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το καπάκι και αφαιρούμε αρκετό από το εσωτερικό της κολοκύθας.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σκόρδο, μετά προσθέτουμε  τα πράσινα και την κολοκύθα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
προσθέτουμε και το ρύζι με νερό 

Όταν  μαλακώσει  το ρύζι βάζουμε κανέλλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι ,λίγο κουκουνάρι και μαύρες σταφίδες
συνεχίζουμε με τα τυριά χοντροκομμένα.
Όλη αυτήν την γέμιση την βάζουμε μέσα στην κολοκύθα, ελάχιστο κρασί και την τοποθετούμε στο στρόγγυλο ταψί με λίγο νερό και λάδι (δυστυχώς το πυρέξ με καπάκι δεν τη χωρούσε αλλά και έτσι ψήθηκε όμορφα)
Την ψήνουμε  σε δυνατό φούρνο(220) μέχρι να μαλακώσει τελείως από έξω οπότε έχει καλοψηθεί και το ρύζι
 Εγινε πολύ νόστιμη !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου