Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ


από την  Tasia Liatou

Υλικά
- 250 γρμ ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και κομμένες σε μπαστουνάκια
- 4 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο για το ντρεσινγκ
- 1/3 φ.τ. λάδι 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
-  ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για λίγες ώρες τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρεσινγκ σε σεικερ και τα χτυπάμε και περιχύνουμε τη σαλάτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου