Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

από την Eleni Margel Lou
 Υλικά
-  1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε ροδέλες πού έχουμε τηγανίσει σε λάδι.
(αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.)
-  μοτσαρέλα (di bufala) όσο χρειάζεται για κάθε μενταγιόν.
-  παντζάρια(3-4) βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες μαριναρισμένα μέσα σε μπαλσάμικο μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Γαρνιτούρα.
(Τα υπόλοιπα ) Παντζάρια με γιαούρτι και μπαλσάμικο, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο.



Εκτέλεση
Στήνουμε στο πιάτο ορόφους και συνοδεύουμε με την παντζαροσαλάτα.
Ιδανικό για πρώτο πιάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου