Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΡΑΒΑΝΙ

από την Nonna Αlmani
 
 Υλικά
-  3 αυγά
-  1 κούπα ζάχαρη
-  1 κούπα σπορέλαιο 
-  ½  κούπα γάλα
-  1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό & μία χούφτα ινδοκάρυδο 
-  1 μπέικιν & μαστίχα Χίου 
-  1 βανίλια 
-  1 ½  κούπα αλεύρι
Σιρόπι
-  2 κούπες ζάχαρη 
-  3 κούπες νερό 
-  1 φέτα πορτοκάλι 
-  1 φέτα λεμόνι 
-  1 βανίλια (προς το τέλος)


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα
χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη 
προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη μαστίχα, τη βανίλια και το αλεύρι.


Ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα και το ινδοκάρυδο, αναδεύουμε, αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 40΄ περίπου.
Όταν κρυώσει κόβουμε και σιροπιάζουμε σιγά σιγά.



Καλή επιτυχία......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου