Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4-5 σκελίδες σκόρδου
- ελαιόλαδο
- ντομάτα τριμμένη
- μαϊντανός
- δυόσμος
- αρωματικά ξερά διάφορα (έχω ξεράνει δυόσμο, μέντα και μελισσόχορτο και τα έχω μαζί για να αρωματίζω τα φαγητά)
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινη γλυκιά πάπρικα
- καυτερή πιπεριά (προαιρετικά, για μένα απαραίτητη)

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο ταψί. 



Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα διάφορα αρωματικά, φρέσκα και ξερά, και ανακατεύουμε με τα χέρια για να πάνε παντού.



Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και το λάδι. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανακατεύοντας μια-δύο φορές.
Σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και φυσικά του ταιριάζει πολύ το τζατζίκι!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου