Υλικά
- 3/4 κούπας γάλα
- 1 κ.σ. άχνη
για την κρέμα
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 1/4 κούπας ζάχαρη
- 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να λιώσει πολύ
καλά η ζάχαρη!
Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί.
Σερβίρουμε σε κομμάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου