Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά

-  1 πακέτο σαβαγιαρ
-  3/4 κούπας γάλα
-  1 κ.σ. άχνη

για την κρέμα
-  350 γρ. μαργαρίνη
-  250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-  4 κ.σ. κακάο
-  1 1/4 κούπας ζάχαρη
-  5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

-  500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
-  κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.

Βουτάμε μέσα τα σαβαγιαρ και αραδιάζουμε σε ταψάκι.
Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να λιώσει πολύ
καλά η ζάχαρη!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς! Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα, τα χτυπημένα αβγά.
Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί.
Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ότι έχουμε. Έβαλα πάνω τριμμένο μπισκότο και σταγόνες σοκολάτας! Αυτά υπήρχαν στο ντουλάπι.

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε σε κομμάτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου