από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- γιαούρτι σακούλας
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- μαγιονέζα μια δυο κουταλιές
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο καυτερό
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Έχουμε ψιλοκόψει το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα.
Σε μια σουπιέρα βάζουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο γιαούρτι με μαγιονέζα πασπαλίζουμε με πάπρικα καυτερή και μπόλικο μαϊντανό
Μπαίνει στο ψυγείο και τρώγεται δροσερή.
Παρατήρηση
Για να αποφύγω την μαγιονέζα χτύπησα αδιάλυτο γάλα εβαπόρε με μουστάρδα και λάδι και έγινε ακριβώς σαν μαγιονέζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου