Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- γιαούρτι σακούλας
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- μαγιονέζα μια δυο κουταλιές
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο καυτερό
- λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους.

Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό για να τραβήξει το πολύ λάδι.

Έχουμε ψιλοκόψει το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα.

Σε μια σουπιέρα βάζουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο γιαούρτι με μαγιονέζα πασπαλίζουμε με πάπρικα καυτερή και μπόλικο μαϊντανό

Μπαίνει στο ψυγείο και τρώγεται δροσερή.

Παρατήρηση

Για να αποφύγω την μαγιονέζα χτύπησα αδιάλυτο γάλα εβαπόρε με μουστάρδα και λάδι και έγινε ακριβώς σαν μαγιονέζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου