Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

ΦΑΒΑ


από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
-  φάβα
-  κρεμμύδια ξερά
-  αλάτι
-  λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα την φάβα με νερό για να βράσει σε αναλογία 1 φάβα με 3 νερό. Αν χρειαστεί προς το τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Όταν αρχίζει και βράζει την ξαφρίζουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε 1 κρεμμύδι ολόκληρο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η φάβα.
Δεν ανακατεύουμε με μεταλλική κουτάλα, παρά μονάχα με ξύλινη.



Μόλις βράσει την αλέθουμε στο μπλέντερ. Την βάζουμε στο μπολ και την σερβίρουμε με λάδι και κρεμμύδι ξερό
Διακοσμούμε με 3-4 ελιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου