πήγα στον μπαλκονομπαχτσε με ένα ψαλίδι και έκοψα : άνηθο, μαϊντανό, μάραθα, βασιλικό, ρίγανη, πιπεριά πράσινη τα έπλυνα και ψιλοέκοψα
ψιλοέκοψα μπόλικο κρεμμύδι ξερό και λίγο σκόρδο (από τα δικά μου ♥)
έβαλα σε βαθύ (γουοκ) τηγάνι λίγο λάδι και μάρανα το κρεμμύδι σκόρδο, μετά έριξα τα πράσινα και την κολοκύθα (ότι είχα βγάλει από το εσωτερικό)
έσβησα με κόκκινο κρασί
τσιγαρισα κιμά και τον έριξα μαζί με τα άλλα
έβαλα ρύζι στο τηγάνι που έκανα τον κιμά με λίγο λάδι και το γύρισα λίγο, μετά το έριξα μαζί με τα άλλα και το αντίστοιχο νερό (μέσα στα λαχανικά)
όταν μαλάκωσε το ρύζι έβαλα κανέλα, μοσχοκάρυδο, κουρκουμά, πιπέρι ,λίγο κουκουνάρι και μαύρες σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια,
έβαλα τη γέμιση στην κολοκύθα, ελάχιστο κρασάκι , και την έβαλα σε πυρέξ με καπάκι με λίγο νερό και λάδι και μυρωδικά από τα πράσινα που έβαλα μέσα στη γέμιση
την έψησα σε δυνατό φούρνο(220) μέχρι να μαλακώσει τελείως από έξω οπότε έχει καλοψηθεί και το ρύζι συχνά έριχνα από τα ζουμιά μέσα στην κολοκύθα ανασηκώνοντας το καπάκι
έγινε πολύ νόστιμη ..........την κόψαμε σε φέτες ακολουθώντας τα χωρίσματα της κολοκύθας! τρώγεται και η φλούδα
κόβοντας μερίδες κόβω και το καπάκι της κολοκύθας
Το έχω φάει σαν καλεσμένος της κυρίας Κοκκώση - Ρουτζούνη. Δεν παίζεται σαν γαστριμαργική εμπειρία! Για παλιομοδίτισσες νoiκοκυρές, λάτρεις του slow food των αρχών του προηγούμενου αιώνα.
ΑπάντησηΔιαγραφή