Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΣΥΚΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


 από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά
-  σύκα
-  φρουκτόζη
- χυμό ενός λεμονιού
-  μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
- 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα από τα κοτσάνια και τις φλούδες
Βάζουμε τα φρούτα στην κατσαρόλα κομματιασμένα , με μισό ποτήρι νερό.


Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας


Και  την φρουκτόζη λιγότερο από ένα σακουλάκι για να μην βγει πολύ γλυκιά
Το άφησα μέχρι να πήξει αλλά να είναι ελαφρώς ρευστή

Επίσης πρόσθεσα και χυμό λεμονιού


Μοναδική γεύση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου