Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΥΚΑ



 από την Ioanna Zagkla

 Yλικά
- 2,5 κιλά σύκα
- 700-1000 γρμ. ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα σύκα
- χυμό ενός λεμονιού με το ξύσμα του
- 1/2 κούπα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
-  6 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 τζούρα αλάτι
- ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ όρεξη για να ιδρώστε!!!! Τζάμπα σάουνα!

Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα μαζί με τα φλούδια και τα κόβουμε στα 4. 


Τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη και  προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός τα μπαχαρικά που τα έχουμε βάλει σε τούλι. 


Τα αφήνουμε μια ώρα να ενωθούν και τα βάζουμε σε κατσαρόλα ψηλή σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε κάθε 5'. 

Μετά από 45' βγάζουμε το τούλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Όταν δέσει την βάζουμε σε βάζα αποστειρωμένα με τη γνωστή διαδικασία


Την έκανα με τις φλούδες τους, πρώτον γιατί είναι λεπτόφλουδα τα συγκεκριμένα και δεύτερον έτσι είναι πολύ πιο νόστιμα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου