Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  ντομάτες
-  αλάτι
-  καστανή ζάχαρη
-  ξύδι
-  καυτερές πιπεριές
-  θυμάρι


Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.



Μετά τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη, το ξύδι να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.



Αφού συμπυκνωθούν προσθέτουμε το θυμάρι και τις καυτερές πιπεριές .
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση της. Είδα πως ήθελε λίγη ακόμα καυτερή πιπεριά,οπότε πρόσθεσα κι άλλη





Βράζουμε ακόμα λίγο και όπως είναι καυτή η μαρμελάδα την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Αν την κάνουμε λίγο ρευστή, είναι υπέροχη σάλτσα για πίτσες και μακαρονάδες.
Φρυγανίζουμε λίγο ψωμί, βάζουμε από πάνω τυρί και μετά την υπέροχη αυτή μαρμελάδα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου