Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

KΑΡΜΠΟΝΑΡΑ




από τον Athanasios Panagaris

Υλικά

-μακαρόνια σπαγγέτι 500 γραμμάρια
- μπέϊκον κομμένο σε κύβους
- 3 αυγά και 1 κρόκος( υπολογίζουμε 1 αυγό για κάθε άτομο)
- παρμεζάνα
- ελάχιστο λάδι
-λίγο ζωμό από τα βρασμένα μακαρόνια
- πιπέρι φρεσκοκομμένο



Εκτέλεση

Κόβουμε το κομμάτι του μπέϊκον σε μικρούς κύβους

Σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι(κατα προτίμηση όχι ελαιόλαδο) ψήνουμε το μπέϊκον μέχρι να πάρει χρώμα.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Έχουμε χτυπήσει τα αυγά σαν ομελέτα.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα μέσα στο χτυπημένο αυγό.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο νερό .
Ρίχνουμε τα αυγά στα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς για ν μην ψηθεί το αυγό και μας κόψει.

Προσθέτουμε το μπέϊκον συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ώστε να γίνει πιο ζουμερή η καρμπονάρα μας.

Την σερβίρουμε και ρίχνουμε παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο πιπέρι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου