Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο φιλέτο λεπτοκομμένο
1 κούπα σόγια σάλτσα 
1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο  ή σκόνη σκόρδου
3 κουταλιές λάδι 
2 κουταλιές  μέλι 
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο 
- σουσάμι
- φρυγανιά τριμμένη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την σόγια το λάδι το ξύδι το μέλι και το σκόρδο.
Αφού πλύνουμε το φιλέτο το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με την μαρινάδα.
Το αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να ενωθούν τα υλικά.



Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το σουσάμι σε  ένα βαθύ σκεύος.
Πανάρουμε τα φιλέτα στην φρυγανιά.


Σε λαδωμένο ταψί η σε λαδόκολλα απλώνουμε τ φιλετάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο της μαρινάδας και την αφήνουμε να δέσει.
Έαν είναι αραιή μπορούμε να την δέσουμε με λίγο κόρν φλάουρ.
Περιχύνουμε τα φιλετάκια μας με την σάλτσα όταν τα σερβίρουμε.
Σερβίρεται είτε με ρύζι είτε με πατάτες τηγανητές. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου