από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κοτόπουλο φιλέτο λεπτοκομμένο
- 1 κούπα σόγια σάλτσα
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
- 3 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- σουσάμι
- φρυγανιά τριμμένη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την σόγια το λάδι το ξύδι το μέλι και το σκόρδο.
Αφού πλύνουμε το φιλέτο το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με την μαρινάδα.
Το αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το σουσάμι σε ένα βαθύ σκεύος.
Πανάρουμε τα φιλέτα στην φρυγανιά.
Σε λαδωμένο ταψί η σε λαδόκολλα απλώνουμε τ φιλετάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο της μαρινάδας και την αφήνουμε να δέσει.
Έαν είναι αραιή μπορούμε να την δέσουμε με λίγο κόρν φλάουρ.
Περιχύνουμε τα φιλετάκια μας με την σάλτσα όταν τα σερβίρουμε.
Σερβίρεται είτε με ρύζι είτε με πατάτες τηγανητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου