Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

από την Taso Gana


Υλικά
- ψωμάκια
- τυρί 
-μορταδέλα
-αυγά
-πιπέρι

Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα ψωμάκια βγάζοντας την ψίχα τους  Έχουμε τρίψει το τυρί, και κόψει την μορταδέλα σε φέτες.
Βάζουμε κάτω κάτω το τυρί, συνεχίζουμε με την μορταδέλα. Σπάζουμε από 1 αυγό σε κάθε ψωμάκι και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. 



Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά μέχρι να δούμε πως το αυγό ψήθηκε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου