Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



 από την Anatoli Fotiadou

Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- πιπεριές πράσινες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι

- μυρωδικά ότι σας αρέσει εγώ έβαλα φρέσκο θυμάρι και βασιλικό

Εκτέλεση
Pλένω και αφαιρώ το κοτσάνι από τις ντομάτες, αραδιάζω σε ταψί, κόβω από πάνω τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το σκόρδο ρίχνω αλάτι πιπέρι και τα μυρωδικά εδώ και εκεί, περιχύνω με μπόλικο ελαιόλαδο και σιγοψήνω στους 100 για 3-4 ώρες
Μεταφέρω σε κατσαρόλα και τις λιώνω με το ράβδο μπλέντερ, προσθέτω ζάχαρη και αποθηκεύω σε βάζα, είναι έτοιμη για μακαρονάδα ή πίτσα


Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές αλλά και τα υλικά θα έλεγα, προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας, η γεύση είναι πιο μεστή, πιο γεμάτη από της βραστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου