Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σόγια σος 1 φλυτζάνι
- μέλι 3 κουταλιές
- λάδι 2 κουταλιές
- ξύδι μπαλσάμικο 2 κουταλιές
- σκόρδο 1 σκελιδα ψιλοκομμένη ή σκόνη σκόρδου
- κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα υα υλικά μας.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το διάλυμα μας και χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να μειωθεί σε όγκο και να πήξει.
Μπορούμε να πήξουμε την σάλτσα μας με λίγο κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Σερβίρετε με ψητά κρέατα και κοτόπουλο όπως και με σνίτσελ κοτόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου