Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



από την Evaggelia Kleanthi

Υλικά

- μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- αλάτι
- διάφορα μπαχαρικά τριμμένα (κίμυνο και εάν μας αρέσουν τα καυτερά βάζουμε καποιο καυτερό μπαχαρικό)
- μπαχάρι 2-3 κόκκους
- πάπρικα
- ζάχαρη μια πρέζα
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- νερό
- λάδι


Εκτέλεση

Σε μια χύτρα τσιγαρίζουμε με το λάδι μας το κρέας ώστε να θωρακίσουμε τους χυμούς του.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι σκόρδο και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε την ντομάτα και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και κλεινουμε την χύτρα.
Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου