Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκύθι ψύχα (οτι είχε μείνει από τα γεμιστά)
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αυγό 1-2
- φρυγανιά 1 κούπα
- αλεύρι 2 κουταλιές
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι 3 κουταλιές
- φέτα θρυμματισμένη
- τυρί κίτρινο τριμμένο



Εκτέλεση

Στραγγίζουμε την ψύχα του κολοκυθιού από τα πολλά υγρά.
Το βάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε όλα τα υλικά.



Πλάθουμε τους κεφτέδες μας.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τους κεφτέδες.



Τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου