από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1/2 κιλό ντομάτες (χοντροκομμένες)
- 2 κιλά α φρέσκα δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι (καλά γεμάτο) μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τα ξεκουκουτζιάζουμε
Mόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά για 40-45 λεπτά, μέχρι το τσάτνεϊ να δέσει.
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου