Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
- 15 κιλά ντομάτες
- 1,5 κιλό πιπεριές
- 1,5 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό κρεμμύδια
- μαϊντανός
-  αλάτι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και τεμαχίζουμε όλα τα λαχανικά μας



Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο



Μόλις μαλακώσουν βάζουμε  τις πιπεριές



Αφού μαλακώσουν οι πιπεριές προσθέτουμε και τις μελιτζάνες



Και τον μαϊντανό



Στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι



Όταν μαλακώσουν οι ντομάτες το ραβδομπλέντερ αναλαμβάνει  να την κάνει βελούδο.





Για να μη λερώνονται τα βάζα μας παίρνουμε ένα μεγάλο χωνί το κόβουμε περίπου στα 3 εκ. και γεμίζουμε τα βάζα.



Γεμίζουμε τα βάζα μας και τα αναποδογυρίζουμε.
Και του χρόνου!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου