Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σπανάκι (μια σακούλα κατεψυγμένο
- αυγά 2
- φέτα χοντροκομμένη
- γραβιέρα τριμμένη
- κρασί
- ψωμί μπαγιάτικο
- πιπέρι
- άνιθος μπόλικος
- κρεμμυδάκια φρέσκα μπόλικα
- αλεύρι για το τηγάνισμα αν τηγανισθούν
- φρυγανιά για πανάρισμα αν ψηθούν στον φούρνο


Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να στραγγίξει πιέζοντας το με τα χέρια μας σε τρυπητό.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνιθο και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.
Προσθέτουμε το ψωμί που έχουμε μουλιάσει στο κρασί.
Ρίχνουμε τα τυριά και το πιπέρι.
Αλάτι δεν έβαλα λόγω φέτας.


Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει και το πλάθουμε σε κεφτέδες.
Ανάλογα πως θα τους ψήσουμε πανάρουμε σε αλεύρι η φρυγανιά.


Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου