από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- σπανάκι (μια σακούλα κατεψυγμένο
- αυγά 2
- φέτα χοντροκομμένη
- γραβιέρα τριμμένη
- κρασί
- ψωμί μπαγιάτικο
- πιπέρι
- άνιθος μπόλικος
- κρεμμυδάκια φρέσκα μπόλικα
- αλεύρι για το τηγάνισμα αν τηγανισθούν
- φρυγανιά για πανάρισμα αν ψηθούν στον φούρνο
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να στραγγίξει πιέζοντας το με τα χέρια μας σε τρυπητό.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνιθο και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.
Προσθέτουμε το ψωμί που έχουμε μουλιάσει στο κρασί.
Ρίχνουμε τα τυριά και το πιπέρι.
Αλάτι δεν έβαλα λόγω φέτας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει και το πλάθουμε σε κεφτέδες.
Ανάλογα πως θα τους ψήσουμε πανάρουμε σε αλεύρι η φρυγανιά.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου