Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΥΑΚΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπανάνες 3 ώριμες
- κουάκερ 2 φλιτζάνια
- λάδι 1/3 του φλιτζανιού
- ζάχαρη 1/3 του φλιτζανιού
- δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι(προαιρετικά)
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα η καρύδια (προαιρετικά)
- βανίλια 1-2 
- αλάτι 1/4 του κουταλιού του γλυκού


Εκτέλεση

Στο μίξερ βάζουμε τις μπανάνες το λάδι την ζάχαρη και το αλάτι με την ζάχαρη και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τον πολτό και προσθέτουμε το αμύγδαλο και τα δαμάσκηνα.
Ρίχνουμε και το κουάκερ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.


Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε επάνω στην λαδόκολλα τα μπισκότα μας έχοντας μεταξύ τους μια απόσταση.
Τα πλαταίνω ελαφρώς και τα ψήνω στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου