Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ


από την συνταγή του Athanasips Panagaris 
και σε εκτέλεση από την 
Βασιλική Σούμπαση -,Μανουηλίδου

Υλικά

- πιπεριές
- αλάτι
- σπορέλαιο
- σκελίδες σκόρδου
- σέλινο
- ζάχαρη
- ξύδι

Εκτέλεση
κόβεις τις πιπεριές σε λουρίδες, βάζεις σε μια κατσαρόλα 5 βαζάκια 750 ml νερό και ένα βαζάκι μισό ξύδι μισό σπορέλαιο , μαζί με αλάτι 2 η 3 κουταλιές της σούπας . 
Το βάζουμε στην φωτιά και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα ποσότητα πιπεριών και τα βγάζουμε αμέσως όταν ξαναρχίζει το νερό να κοχλάζει. 
Τα  βάζουμε μέσα στα βαζάκια (αποστειρωμένα κλπ) ρίχνουμε μέσα σκόρδο 1 με 2 σκελίδες (ανάλογα) και λίγα φυλλαράκια σέλινο. 
Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη μαζί με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, απογεμίζουμε με το βραστό νερό που ζεματίσαμε τις πιπεριές ,κλείσιμο το καπάκι και τούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου