από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 800 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 4 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου
- χυμός ενός μικρού πορτοκαλιού
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αρωματικά βότανα(δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι, το κόβουμε σε μεγάλες μακρόστενες
λωρίδες(αν δεν είναι κομμένο), το νοστιμίζουμε με τα αρωματικά και το
τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Μέσα σε ένα μπολ κτυπάμε το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Περιχύνουμε
με αυτό το μείγμα το συκώτι.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς , με την
σχάρα στη μέση, για 20 λεπτά περίπου.
Στην μέση του χρόνου γυρίζουμε το συκώτι και από την άλλη
πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου