Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 800 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 4 κουταλιές  κρέμα βαλσάμικου
- χυμός ενός μικρού πορτοκαλιού
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αρωματικά βότανα(δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)

Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι, το κόβουμε σε μεγάλες μακρόστενες λωρίδες(αν δεν είναι κομμένο), το νοστιμίζουμε  με τα αρωματικά και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.


Μέσα σε ένα μπολ κτυπάμε το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το συκώτι.


Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς  , με την σχάρα στη μέση, για 20 λεπτά περίπου. 

Στην μέση του χρόνου γυρίζουμε το συκώτι και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου