Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΠΑΤΛΑΤΖΑΝ


από την Βασιλική-Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
- 2-3 μελιτζάνες
- 3 κουταλιές γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- ελαιόλαδο 


Εκτέλεση
Ψήνουμε 2-3 μελιτζάνες τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Δεν τις βάζουμε στο μούλτι. 
Σ' ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι , το αλάτι και σκόρδο όσο μας αρέσει. 
Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι. 
Σε μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο προσθέτουμε λίγο λάδι και περιχύνουμε την ώρα που σερβίρουμε το μεζεδάκι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου