Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ανθότυρο
- τυρί Φιλαδέλφειας
- πιπέρι
- άνιθο
- πάπρικα καπνιστή
- σκόνη σκόρδου
- σουσάμι
- χονδροκούκι
- λάδι για το ταψί
- σαλάμι αέρος κομμένο σε λουρίδες
- καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε λουρίδες
- ζύμη αλμυρής τάρτας (βλέπε συνταγή στις ζύμες)


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τα αλλαντικά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια(για το κάτω φύλλο περισσότερο ζυμάρι από το πάνω)
Τα ανοίγουμε με τον τρόπο που αναφέρουμε στην ζύμη σε δύο φύλλα.
Απλώνουμε το φύλλο που έχουμε φτιάξει σε λαδωμένο ταψί.
Προσθέτουμε το μείγμα τυριών κι αλλαντικών στο ταψί.



Σκεπάζουμε με το άλλο φύλο.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
Την ραντίζουμε με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με σουσάμι και χονδροκούκι.



Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φύλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου