από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ανθότυρο
- τυρί Φιλαδέλφειας
- πιπέρι
- άνιθο
- πάπρικα καπνιστή
- σκόνη σκόρδου
- σουσάμι
- χονδροκούκι
- λάδι για το ταψί
- σαλάμι αέρος κομμένο σε λουρίδες
- καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε λουρίδες
- ζύμη αλμυρής τάρτας (βλέπε συνταγή στις ζύμες)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τα αλλαντικά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια(για το κάτω φύλλο περισσότερο ζυμάρι από το πάνω)
Τα ανοίγουμε με τον τρόπο που αναφέρουμε στην ζύμη σε δύο φύλλα.
Απλώνουμε το φύλλο που έχουμε φτιάξει σε λαδωμένο ταψί.
Προσθέτουμε το μείγμα τυριών κι αλλαντικών στο ταψί.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλο.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
Την ραντίζουμε με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με σουσάμι και χονδροκούκι.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου