Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΗΛΑ

από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- έτοιμη ζύμη σφολιάτας
-  μήλα πλυμένα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες γιατί αλλιώς δεν γυρίζονται τα τριανταφυλλάκια
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- κανέλα 
-  λίγη άχνη. 
Εκτέλεση
Κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες, αλείφουμε με μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με κανέλα και αν θέλουμε και λίγη ζάχαρη (αλλιώς βγαίνουν σχετικά άγλυκα -εν πάση περιπτώσει, είναι θέμα γούστου) , τοποθετούμε τα κομμένα μήλα κατά μήκος στο μισό φύλο , το διπλώνουμε και ρολάρουμε όπως στην φωτό. 


Βάζουμε τα τριανταφυλλάκια σε βουτυρωμένες θηκούλες και ψήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα.  
Εγώ βέβαια τα υποβοήθησα γιατί είδα ότι μου έσπαγαν τα νεύρα από έξω ψημένα και μέσα ζυμαρέξ, γι αυτό τα έβγαλα από την φόρμα τα άνοιξα με ένα μαχαιράκι να μη χαλάσει και το σχήμα τους και τα ξαναπέταξα στο φούρνο.
(Γι αυτό δεν ξέρω και τον χρόνο ψησίματος)
Τελικά άρεσαν τόσο πολύ και από εκεί που γκρίνιαζα ότι,  ότι βλακεία βλέπω δεν θα την ξανακάνω , θα καθιερωθούν μάλλον! 


Ξέχασα να σας πω ότι τους έριξα και μπόλικη άχνη πιο πολύ για να γλυκάνουν γιατί οπτικά ήταν τέλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου