Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ




από την Anatoli Fotiadoy

Υλικά
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1-2 καρότα
- 1-2 πιπεριές πράσινες και  κόκκινες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- σέλινο
- μαϊντανό
- μέσα σε τούλινο πουγκί βάζω κόκκους μπαχαρικά όπως πιπέρι κόλιανδρο μπαχάρι και φύλλα δάφνης

 Εκτέλεση
Πλένω και χοντροκόβω τα λαχανικά και  τα βάζω σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει. Μόλις αρχίσουν να βράζουν  χαμηλώνω και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν όχι να λιώσουν.


Αν χρειαστεί ξαφρίζω, αφαιρώ τα μπαχαρικά, πολτοποιώ με το ράβδο μπλέντερ και γεμίζω παγοκύστες, όταν παγώσουν φυλάω σε σακουλάκια στην κατάψυξη

Σημειώσεις

  1. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά όπως πράσο,  φρέσκα κρεμμυδάκια ή λάχανο ή να αφαιρέσουμε κάτι που δεν μας αρέσει
  2. Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να στραγγίσουμε και να πετάξουμε τα λαχανικά και  να κρατήσουμε τον ζωμό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου