Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΔΟΤΥΡΙ

από την Lena Trifilli

Υλικά

- κοτόπουλο σε φιλέτο
- κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- κρεμμύδια σε ροδέλλες
- πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε ροδέλλες
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- γιδοτύρι
- ζάχαρη 


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και ρίχνουμε τα λαχανικά να σωταριστούν.


Όταν σωταριστούν ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σωτάρουμε και αυτα μέχρι να ασπρίσουν.
Τότε προσθέτουμε το σκόρδο ελάχιστη ζάχαρη αλάτι πιπέρι και ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανη φωτιά.
Όταν ψηθεί το φαγητό και έχουν σωθει τα υγρά του προσθέτουμε το γιδοτύρι και αφήνουμε να πάρει μια βραση.
Το σερβίρουμε με ρύζι και χαλούμι ψητό.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου