Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΤΣΑΠΟΥΡΝΟ

από την Ioanna Zagkla


Υλικά
 – 600 γραμμάρια φλούδες, κουκούτσια και τσάπουρνα που περίσσεψαν
-  700 γραμμάρια ζάχαρη
- 700 γραμμάρια  γράπα

Εκτέλεση
Θυμάστε που στην προηγούμενη συνταγή είχαμε ζαλίσει τα τσάπουρνα στο σουρωτήρι μακαρονιών; 
Ε, αυτά που έμειναν, δεν τα πετάμε. Κουκούτσια και φλούδες τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με όσα τσάπουρνα έχουν περισσέψει. Βγήκαν κάπου 600 γραμμάρια όλα μαζί. Βάζουμε την  ζάχαρη,και την  γράπα, κλείνουμε ερμητικά και αφήνουμε το βάζο σε μέρος που να μην το κτυπάει ο ήλιος αλλά να το βλέπει για 15 ή και παραπάνω μέρες! 
Κάθε μέρα κάνα δυο φορές ανακινούμε το βάζο για να λιώνει η ζάχαρη.
Όταν περάσει το διάστημα, σουρώνουμε σε τουλουπάνι κάνα δυο φορές και φυλάμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια! 
Φιλάκια και καλή επιτυχία! 
Άντε γεια μααααας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου