Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



Από την Onoria Jasmine

Υλικά

- κόκορας τεμαχισμένος

- σόγια σως
- ξύδι μπαλσάμικο η κρασιού
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι
- θυμάρι


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μαρινάδα με το ξύδι και την σόγια σως τον κόκορα για αρκετές ώρες και τον αφήνουμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να τον μαγειρέψουμε τον πασπαλίζουε με τα μυρωδικά μας  το λάδι μας και την μαρινάδα και τον βάζουμε στην γάστρα σε χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου