Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟ ΜΑΝΗΣ



από τον Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες
- παστό Μάνης 
- αυγά  2
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς.
Βάζουμε σε  ένα πιάτο το παστό που θα χρησιμοποιήσουμε.
Τηγανίζουμε τις πατάτες τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Ρίχνουμε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι αφού βγάλουμε το πολύ λάδι και από πάνω προσθέτουμε το παστό.
Ρίχνουμε και τα αυγά και τα ανακατεύουμε συνεχώς για να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά.



Αλατοπιπερώνουμε και το φαγητό μας έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου