Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΣΙΚΟΥΛΑΤΑΣ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ 

Αγαπημένα μου παιδάκια τση ομάδας,ως γνωστόν,όλοι έχουμε τα βίτσια μας! 
Έτσα λοιπόν κι η κ.Κοσμοπούλου Ελενίτσα μας,αν και υπέροχη ιατρός, δεν θα μπορούσε,να εξαιρεθεί του κανόνος! 
Μου εζήτηΞε,λεπόν,να καταστρέψω τη συνταγή της,τα καταπληκτικά της Τρουφάκια Τσικολάτας! Το γιατί,δεν το γιγνώσκω! 
Και ξεκινάω το έργον μου,τση απολύτου αποδόμησης των τρουφακίων! 
Είναι επίσης γνωστόν,ότι κάθε συνταγή θέλει και υλικά (η έντονη επιθυμία,να παραχθεί το τρουφάκιον άνευ υλικών,δεν βοηθά)! 
Σημειώνετε κι αγοράζετε
 - 250 γραμμάρια βούτΕρο μαργαρίνη(πολλά τα λιπαρά,εδώ που τα λέμε,αλλά νόστιμα τα σκασμένα).Ένα βιτάμι καλό είναι,αλλά η κυρία Ελενίτσα μας έβανε την Φλώρα(της έκαΜε του πιο ποιητικού)! 
- 1 1/2 φλυτζάνι του τεΐου ζαχαρίτσα(πορσελάνη το φλυτζάνι ει δυνατόν,να κάνουμε και την μόστρα μας).
-1 1/2 φλυτζάνι( μετά του ιδίου φλυτζανίου-εξακολουθούμε την μόστρα) ύδωρ πόσιμον και ουχί απεσταγμένον! 
- Μπισκοτάκια πτι μπερ(μάρκα δεν είπε,οπότενες δεν σας λέω κι εγώ-με την απορία να μείνετε) 400 γραμμαράκια από δαύτα.
- 1 αβγούλι κοτίσιο(σταθερά επιμένουμε στις κοτούλες).
- 100 γραμμάρια κρεμούλα του γάλακτος να είναι,περικαλώ πολύ.
- 5 κουταλιές σούπας κακάο(κανονικά, τρουφάκια κακαΌνια θα έπρεπε, να ήτο η επωνυμία τση συνταγής,αλλά δεν είναι πιασάρικος ο τίτλος!).
- 1 φλυτζανάκι του καϊφέ κονιάκ(ντίρλα τα τρουφίδια θα γενούνε) και ολοκληρώνοντας τσι αγορές σας μην ξεχάσετε και το κλου στοιχείο της συνταγής: 
- 300 γραμμάρια αλεσμένα καρυδάκια( να σας υπενθυμίσω,ότι τα τσόφλια δεν είναι προαπαιτούμενα εντός τρουφακίων,οκ;).

Και βέβαια,όπως κάθε συνταγή,θέλει κι αυτή να εκτελεστεί
[άλλη ταλαιπώρια κι αυτή η εκτέλεση κάθε φορά-γιατί δεν τα μασαμπουκιάζουμε ολ τουγκέδερ(έλα και το ίνγκλΙις τουντέι),δεν το καταλαβαίνω].
Δέρνουμε, λεπόν, του αλυπήτου την μαργαρίνη βιταμοφλώρα μετά της ζαχάρεως,κατά τα γνωστά και απρέ(να και το φρανσέ) πετάμε(ουχί εις τον κάλαθον των σκουπιδίων,αλλά μέσα στην βιταμοφλωρομαργαρίνη) τα ποδέλοιπα υλικά μας! 
Αυτό το πράμα τώρα(μείγμα το ονοματίζει ευγενώς η κ.Κοσμοπουλάκι μας) το αφήνουμε στο ψυγείο μας(και όχι της κ. Ιωάννας Ζάγκλα-αυτό επωλήθη είπαμε και νεότερα του δεν έχω,για να σας ενημερώσω,να μην έχουτε και την αγωνία,το τι εγένετο ο ψυγείος,αν έπεσε σε καλά χέρια κλπ),γιατί,λέγει,πρέπει και να σφίξει(ο μείγμας,μην πάει ο νους σας αλλού). 
Μετά(θα σας το αναμεταδώΞω,όπως μου εδόθη) κάνουμε μπαλάκια( μάλλον το μείγμα θα εννοεί,δεν υποπτεύομαι κάτι άλλο) και τα μπαλάκια αυτά τα κάνουμε ένα μπλουμ βουτηχτό,κοινώς και εις απλήν ελληνικήν,τα βουτάμε σε κακάο με ινδοκάρυδο και τρούφα,ανάλογα με το τι γουστάρει η περδικούλα μας! 
Τέλος εξεφτελισμού της συνταγής και ιδικού μου! 
Σημείωσις σοβαρά και ουχί υστερόγραφον: Η συνταγή εξετελέσθη τη ευγενική βοηθεία(σε δοτική πτώση,για να μην με πείτε και του ντιπ αγράμματου) του Άρη,του μπορδοκαλόασπρου γάτου της κ.Κουσμοπουλακίου μας,όπου ακοίμητοςφρουρός παρεκούλουθη την όλην διαδικασίαν



(τώρα,αν τον έβαλε τον έρμο,να τα ''δείρει'' τα υλικά,να πλύνει το πιατομάνι ή να τα βάλει εις το πλυντήριον,αυτό δεν το γνωρίζω).
Σας ευχαριστώ,που με υποστήκατε για άλλη μία φορά! Τα παράπονα σας στην κ.Ελενίτσα μας αυτή τη φορά! 
Και ω του θαύματος: οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν από με(πιστεύω δηλαδήΣ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου