Αγαπημένα μου παιδάκια τση ομάδας,ως γνωστόν,όλοι έχουμε τα βίτσια μας!
Έτσα λοιπόν κι η κ.Κοσμοπούλου Ελενίτσα μας,αν και υπέροχη ιατρός, δεν θα μπορούσε,να εξαιρεθεί του κανόνος!
Μου εζήτηΞε,λεπόν,να καταστρέψω τη συνταγή της,τα καταπληκτικά της Τρουφάκια Τσικολάτας! Το γιατί,δεν το γιγνώσκω!
Και ξεκινάω το έργον μου,τση απολύτου αποδόμησης των τρουφακίων!
Είναι επίσης γνωστόν,ότι κάθε συνταγή θέλει και υλικά (η έντονη επιθυμία,να παραχθεί το τρουφάκιον άνευ υλικών,δεν βοηθά)!
Σημειώνετε κι αγοράζετε
- 250 γραμμάρια βούτΕρο μαργαρίνη(πολλά τα λιπαρά,εδώ που τα λέμε,αλλά νόστιμα τα σκασμένα).Ένα βιτάμι καλό είναι,αλλά η κυρία Ελενίτσα μας έβανε την Φλώρα(της έκαΜε του πιο ποιητικού)!
- 1 1/2 φλυτζάνι του τεΐου ζαχαρίτσα(πορσελάνη το φλυτζάνι ει δυνατόν,να κάνουμε και την μόστρα μας).
-1 1/2 φλυτζάνι( μετά του ιδίου φλυτζανίου-εξακολουθούμε την μόστρα) ύδωρ πόσιμον και ουχί απεσταγμένον!
- Μπισκοτάκια πτι μπερ(μάρκα δεν είπε,οπότενες δεν σας λέω κι εγώ-με την απορία να μείνετε) 400 γραμμαράκια από δαύτα.
- 1 αβγούλι κοτίσιο(σταθερά επιμένουμε στις κοτούλες).
- 100 γραμμάρια κρεμούλα του γάλακτος να είναι,περικαλώ πολύ.
- 5 κουταλιές σούπας κακάο(κανονικά, τρουφάκια κακαΌνια θα έπρεπε, να ήτο η επωνυμία τση συνταγής,αλλά δεν είναι πιασάρικος ο τίτλος!).
- 1 φλυτζανάκι του καϊφέ κονιάκ(ντίρλα τα τρουφίδια θα γενούνε) και ολοκληρώνοντας τσι αγορές σας μην ξεχάσετε και το κλου στοιχείο της συνταγής:
- 300 γραμμάρια αλεσμένα καρυδάκια( να σας υπενθυμίσω,ότι τα τσόφλια δεν είναι προαπαιτούμενα εντός τρουφακίων,οκ;).
Και βέβαια,όπως κάθε συνταγή,θέλει κι αυτή να εκτελεστεί
[άλλη ταλαιπώρια κι αυτή η εκτέλεση κάθε φορά-γιατί δεν τα μασαμπουκιάζουμε ολ τουγκέδερ(έλα και το ίνγκλΙις τουντέι),δεν το καταλαβαίνω].
Δέρνουμε, λεπόν, του αλυπήτου την μαργαρίνη βιταμοφλώρα μετά της ζαχάρεως,κατά τα γνωστά και απρέ(να και το φρανσέ) πετάμε(ουχί εις τον κάλαθον των σκουπιδίων,αλλά μέσα στην βιταμοφλωρομαργαρίνη) τα ποδέλοιπα υλικά μας!
Αυτό το πράμα τώρα(μείγμα το ονοματίζει ευγενώς η κ.Κοσμοπουλάκι μας) το αφήνουμε στο ψυγείο μας(και όχι της κ. Ιωάννας Ζάγκλα-αυτό επωλήθη είπαμε και νεότερα του δεν έχω,για να σας ενημερώσω,να μην έχουτε και την αγωνία,το τι εγένετο ο ψυγείος,αν έπεσε σε καλά χέρια κλπ),γιατί,λέγει,πρέπει και να σφίξει(ο μείγμας,μην πάει ο νους σας αλλού).
Μετά(θα σας το αναμεταδώΞω,όπως μου εδόθη) κάνουμε μπαλάκια( μάλλον το μείγμα θα εννοεί,δεν υποπτεύομαι κάτι άλλο) και τα μπαλάκια αυτά τα κάνουμε ένα μπλουμ βουτηχτό,κοινώς και εις απλήν ελληνικήν,τα βουτάμε σε κακάο με ινδοκάρυδο και τρούφα,ανάλογα με το τι γουστάρει η περδικούλα μας!
Τέλος εξεφτελισμού της συνταγής και ιδικού μου!
Σημείωσις σοβαρά και ουχί υστερόγραφον: Η συνταγή εξετελέσθη τη ευγενική βοηθεία(σε δοτική πτώση,για να μην με πείτε και του ντιπ αγράμματου) του Άρη,του μπορδοκαλόασπρου γάτου της κ.Κουσμοπουλακίου μας,όπου ακοίμητοςφρουρός παρεκούλουθη την όλην διαδικασίαν
(τώρα,αν τον έβαλε τον έρμο,να τα ''δείρει'' τα υλικά,να πλύνει το πιατομάνι ή να τα βάλει εις το πλυντήριον,αυτό δεν το γνωρίζω).
Σας ευχαριστώ,που με υποστήκατε για άλλη μία φορά! Τα παράπονα σας στην κ.Ελενίτσα μας αυτή τη φορά!
Και ω του θαύματος: οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν από με(πιστεύω δηλαδήΣ!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου