Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Ευαγγελια Κλεανθη

Υλικά
- μοσχαρίσιος κιμάς
-  κρεμμύδι
-  μαϊντανό
- δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
-  μπαχάρι
- λιναρόσπορο
-  παπαρουνόσπορο
- ελαιόλαδο
-  λίγο κουάκερ
- αυγά
- πατάτες
- φέτες ντομάτας
- φλούδες παρμεζάνας
- λάδι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υλικά μέχρι και το κουάκερ.


Βράζουμε  τα αυγά και κάνουμε  ρολάκια με τον κιμά .Τα ψήνουμε πάνω σε πατάτες και φέτες ντομάτας στη γάστρα 



Σερβίρουμε  με φλούδες παρμεζάνας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου