Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα 4 η σε φετούλες
- σκόρδο κομμένο σε φετούλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το εξωτερικό φλούδι και τα κόβουμε όπως προτιμούμε.
Κόβουμε τα σκόρδα σε φετούλες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια να μαραθούν χωρίς νερό.
Όταν σωθεί το νερό που έβγαλαν τα μανιτάρια προσθέτουμε στα μανιτάρια το λάδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα σβήνουμε με μπαλσάμικο ξύδι.
Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου