Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλκά

- μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- κρεμμύδια 4 κομμένα σε ροδέλες
- μπέϊκον κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- πιπέρι
- λάδι
- πιπεριές 3 κομμένες σε ροδέλες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αυγά 2
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- γάλα εβαπορέ λίγο
- σουσάμι
- ζύμη για αλμυρές τάρτες (βλέπε συνταγή)



Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια,τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά μας.
Θα παρατηρήσουμε ότι θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Όταν θα σωθούν τα υγρά τότε προσθέτουμε το λάδι να σωταριστούν.

Έχουμε κόψει το μπέϊκον και το προσθέτουμε στα λαχανικά μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και τότε προσθέτουμε τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα.
Προσθέτουμε και τα τυριά στο μείγμα και τα ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο όπως περιγράφουμε στην συνταγή και το απλώνουμε μέσα στο ταψί.



Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Το χαράζουμε σε κομμάτια.
Το ψιχαλίζουμε με λίγο νερό και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου