από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κάστανα μισό κιλό
- καρύδια 125 γραμμάρια
- κουβερτούρα
- κονιάκ ένα ποτηράκι του λικέρ
- βιτάμ 125 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- τριμμένο μπισκότο
- χάρτινες θήκες για σοκολατάκια
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα αφού πρώτα τα πλένουμε και τα χαράξουμε.
Τα στραγγίζουμε και τα καθαρίζουμε.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρύδια.
Χτυπάμε με το μπλέντερ την ζάχαρη και το βιτάμ.
Λιώνουμε τα κάστανα στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε τα καρύδια το χτυπημένο βιτάμ με την ζάχαρη προσθέτουμε τον πουρέ του κάστανου και το κονιάκ.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα.
Τα τοποθετούμε στις θήκες και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου