Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες ενός δάχτυλου πάχους
- μπέϊκον κομμένο σε κομματάκια
- κεφαλοτύρι
- ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- ρίγανη
- λάδι
- ρίγανη
- νερό


Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το πασπαλίζουμε με πιπέρι κι ρίγανη.
Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι με καπάκι και απλώνουμε το κρέας.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα κομματάκι μπέϊκον λίγο κεφαλοτύρι και μια φέτα ντομάτα.
Τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην μας διαλυθούν.


Ρίχνουμε ανάλογο νερό και αρχίζουμε τον βρασμό.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και φυσικά σκεπασμένο το φαγητό με το καπάκι.
Όταν σωθούν τα υγρά τους το φαγητό μας είναι έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου