Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες ενός δάχτυλου πάχους
- πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- μπέϊκον κομμένο σε κομματάκια
- κεφαλοτύρι
- ρίγανη
- κρασί
- λάδι
- ρίγανη
- πιπέρι
-μέλι
 μπαλσάμικο


Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το πασπαλίζουμε με πιπέρι κι ρίγανη.
Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι με καπάκι και απλώνουμε το κρέας.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα κομματάκι μπέϊκον λίγο κεφαλοτύρι και μια πιπεριά.
Τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην μας διαλυθούν.



Ρίχνουμε και το κρασί και το βάζουμε να ψηθεί.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και όταν σωθούν τα υγρά τους έχουμε χτυπήσει το μέλι με το μπαλσάμικο και το σβήνουμε με αυτό.
Το αφήνουμε ακόμα λίγο να πάρει βράση και το φαγητό μας έτοιμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου