Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΎΛΛΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 φύλλα σπιτικά
- 3 κούπες κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. λάδι
- 1-2  κ. γ. δυόσμο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
-1 κ.σ. ρύζι ή τραχανά
- αλάτι, πιπέρι
-1 αυγά
- 1 κούπα τυρί φέτα
- μερικές πιπεριές κόκκινες και πράσινες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Σε  ένα τρυπητό στραγγίζουμε καλά το κολοκύθι με λίγο χοντρό αλάτι. Το στύβουμε να φύγουν τα νερά του.
Σε ένα μπολ βάζουμε  την τριμμένη κολοκύθα, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι ή τον τραχανά, το δυόσμο και τον μαϊντανό.


Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.


Προσθέτουμε  το αυγό χτυπημένο και τη φέτα. Φροντίζουμε η φέτα να μη λιώσει πολύ, να φαίνεται.

Σημείωση: Για τα φύλλα υπάρχει συνταγή στα αρχεία της ομάδας, σ αυτήν την κατηγορία 

Στρώνουμε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. περίπου.


Ρίχνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο αφού το λαδώσουμε. 


Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι.

Την ψήνουμε στους 170 αέρα για 45 λεπτά περίπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου