Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


- φύλλο που έχει περισσέψει (3-4 φύλλα)
- γάλα 1 ποτήρι
- τυρί που λιώνει τριμμένο (εβάλα gouda)
- πιπεριές διάφορες λεπτοκομμένες
- αυγά 2
- κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε φέτες
- μανιτάρια λεπτοκομμένα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβω τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
Τα βάζω σε τηγανάκι με ελάχιστο νερό διότι θ βγάλουν και αυτά να μαραθούν.
Όταν μαραθούν προσθέτω λίγο λάδι και τα σοτάρω.



Σε ένα μπόλ βάζω το γάλα και τα αυγά και τα τα χτυπάω με το σύρμα.
Προσθέτω το φύλλο κομμένο σε κομμάτια.



Προσθέτω το τυρί κι τελευταία τα λαχανικά που έχουν ήδη κρυώσει.
Λαδώνω ένα ταψάκι και βάζω μισό φύλλο που έχω φυλάξει στον πάτο (το έκανα φοβούμενος μην μου κολλήσει στον πάτο το μείγμα μου).



Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και το ψήνω σε 180 βαθμούς για περίπου  40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου