Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ



από τον Kuriakos Triffilis

Υλικά

- χοιρινό κρέας λεπτοκομμένο
- πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- ρίγανη
- θρούμπι
- αλάτι
- πιπέρι
πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτά κομμάτια.
Το βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και το ανακατεύουμε για να μαριναρισθούν τα υλικά μας.



Το αφήνουμε για αρκετές ώρες να δεθούν τα υλικά.
Το ψήνουμε σε τηγάνι γκριλιέρα για ελάχιστο χρόνο (περίπου 10 λεπτά) χωρίς λάδι.
Σερβίρουμε με πίτα από σουβλάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου