Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλου
- καρίνο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ρίγανη
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- καπνιστή πάπρικα (hand made από σγουρή)
ξύδι μπαλσάμικο


Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτά κομμάτακια.
Τα μαρινάρω με όλα τα υλικά και τα αφήνω να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους για καμμιά ώρα.


Τα ψήνω σε τηγάνι αντικολλητικό .
Τα σερβίρω σε πίτες από σουβλάκια με ντομάτα κρεμμύδι και σος ψευτομαγιονέζας αραιωμένη.

Παρατήρηση

Όταν αναφέρομαι σε ψευτομαγιονέζα εννοώ μουστάρδα  γάλα εβαπορέ και λάδι χτυπημένα μαζί...
Γίνεται ακριβώς σαν μαγιονέζα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου