Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά

βρώμη σε νιφάδες 75 γραμμάρια
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι η μαρμελάδα πορτοκάλι
σοκολάτα κουβερτούρα 150 γραμμάρια


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το γλυκό πορτοκάλι.
Προσωπικά χρησιμοποίησα μαρμελάδα πορτοκάλι.
Ανακατεύω την μαρμελάδα με το κουάκερ.


Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με το πορτοκάλι και το κουάκερ.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα


Σκεπάζουμε το μείγμα με μια λαδόκολλα ακόμα  και το στρώνουμε με ένα πλάστη ώστε να έχει το ίδιο πάχος.


Βγάζουμε την πάνω κόλλα και όσο το μείγμα μας είναι μαλακό και το κόβουμε σε μπάρες.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου