Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 

-  βρώμη σε νιφάδες  2,5 φλιτζάνια 
- βούτυρο 125 γραμμάρια 
-  1/2 φλιτζάνι καστανή
-  μέλι 1 κουταλιά της σούπας
-  κανέλα  1/2 κουταλάκι του γλυκού
- καρύδα τρίμμα 1/4 του φλιτζανιού 
-  κράνμπερις  1 φλιτζάνι 
- σταφίδες


Εκτέλεση

 Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 Έπειτα, βάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βρώμη, την καρύδα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα.

 Στρώνετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας στο ταψί και το ψήνετε στους 180C στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

Τέλος, κόβετε το μείγμα, όσο είναι ακόμα ζεστό, σε 6-8 μπάρες και τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου