Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ



από την Πάτρα Κυτούδη

Υλικά
- 2 γιαούρτια στραγγιστά
- 1 κούπα μεγάλη ζάχαρη άχνη
- 2 πακέτα μπισκότα μπι-μπερ
- 1 κουτί φυτική σαντιγί των 500 γρ.
- μαρμελάδα γλυκόξινη ( βατόμουρο, φρούτα του δάσους)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε τα γιαούρτια με την άχνη. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε και την σαντιγί.

Σε ένα ταψάκι μακρόστενο στρώνουμε τα μισά μπισκότα και από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα  του γιαουρτιού, με την άχνη και την σαντιγί. 
Στρώνουμε και δεύτερη στρώση από τα μπισκότα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό. Από πάνω βάζουμε την μαρμελάδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.

Η εκδοχή της συνταγής χωρίς καθόλου ζάχαρη

Ναι,χτυπάμε την κρέμα και αφού διπλασιαστεί σε όγκο προσθέτουμε το γιαούρτι , συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Του πάνε όλες οι μαρμελάδες.
Όποια κυρία το κάνει για πρώτη φορά σίγουρα θα το ξανακάνει,είναι εύκολο,οικονομικό και ευπαρουσίαστο.
Είναι γλυκό παντός καιρού!!!!!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου